mobile
mobile mobile

Website Analysis

Grid.mk

Last Analyzed : 09.05.2017
grid.mk
 • Website Age n/a
 • Alexa Rank6.346
 • Country imgMacedonia
 • IP Address 92.55.94.29
META INFORMATION icon
Title
Вести - GRID.MK - ГРИД.МК
Description
-
Keywords
Вести, Македонија, Балкан, Свет, Политка, Економија, Спорт, Фудбал, Скопје, Колумни, Забава, Живот, Галерии, Видеа, Телевизии, Радија, Блогови, Фирми, Огласи, Групни попусти, Голови, Пеноси, Резултати, Vesti, Makedonija, Balkan, Svet, Politka, Ekonomija, Sport, Fudbal, Skopje, Kolumni, Zabava, Zhivot, Galerii, Videa, Televizii, Radija, Blogovi, Firmi, Oglasi, Grupni popusti, Golovi, Penosi, Rezultati
Content Type
utf-8
No Meta Name Value
1 viewport width=device-width, initial-scale=1.0, maximum-scale=1.0, user-scalable=0
KEYWORDS AND KEYWORD DENSITY icon
No Keyword Website Count
1 Свет 2
2 Спорт 12
3 Забава 2
4 Живот 2
5 Фирми 2
6 Резултати 2
7 Balkan 2
8 Svet 4
9 Sport 80
10 Fudbal 2
SEARCH ENGINES icon
Search Engine Index Image Index Backlink
img 0 0 -
img 9 8 0
PAGE SPEED icon

9 / 100

page speed

grid.mk website speed is very slow. Page speed is important for visitors and search engines.

DAILY VISITOR COUNTRY MAP ANALYSIS icon
 • grid.mk daily visitor values - Total 6 Country
 • imgMacedonia (83.2% visitors)
 • imgGermany (3.3% visitors)
 • imgUnited States (1.8% visitors)
 • imgItaly (1.6% visitors)
 • imgSwitzerland (1.3% visitors)
 • Other (8.8% visitors)
TRAFFIC ANALYSIS icon
No Country Rank
1 imgMacedonia 6
2 imgGermany 6,396
3 imgUnited States 41,528
4 imgItaly 7,415
5 imgSwitzerland 1,800
GENERAL HTML INFORMATION icon
Type Status
HTML 5 img
Responsive Website img
HTML SIZE INFORMATION icon
Text / Code Ratio 21.28 %
grid.mk has a website text/code ratio of 21.28 %. Search engine crawlers tend to not pick up pages with inadequate content.
IMPORTANT HTML TAGS AND COUNTS icon
Titles icon
 • H113
 • H240
 • H30
 • H40
 • H50
 • H60
H1
No Text
1 Топ вести
2 Македонија
3 Економија
4 Балкан
5 Свет
6 Скопје
7 Хроника
8 Спорт
9 Забава
10 Живот
H2
No Text
1 СДСМ: Наместо награда на Дурловски, Иванов да го даде мандатот за нова влада
2 Музичкиот виртуоз Зоран Маџиров замина во легендите
3 ЗЕЛС апелира Собранието да најде решение за мандатот на градоначалниците
4 Обвинителството ја префрла топката кај МВÐ
5 „Мета“: Две години нема одговори дали Диво Насеље беше местенка, тероризам или криминал
6 Штетата во Собранието ќе ја покрие осигурителна куќа
7 Партиите чекаат Иванов да го додели мандатот за формирање Влада
8 Што или кој ги кочи стечајните постапки?
9 Бугарија размислува за формирање на туристичка полиција
10 До крајот на годинава 1000 вработувања во Ванхоол
Text Styling icon
 • STRONG0
 • B0
 • EM0
 • I0
 • U0
 • CITE0
COLOR ANALYSIS icon
grid.mk
 • #ffffff
 • #f0f0f0
 • #d8d8d8
 • #f00000
 • #c0c0c0
 • #a8a8a8
 • #d87878
 • #fffff0
 • #f09090
 • #909090
 • #fff0f0
 • #f0ffff
 • #787878
 • #d86060
 • #f0c0c0
 • #d84848
 • #d81818
 • #606060
 • #c0d8f0
 • #f0fff0
 • #fff0ff
WEBSITE SERVER INFORMATION icon
 • Service Provider (ISP)
 • Neotel Macedonia
 • Hosted IP Address
 • 92.55.94.29
 • Hosted Country
 • imgMacedonia
 • Host Region
 • Opstina Karpos , Skopje
 • Latitude and Longitude
 • 42 : 21.4333
SOCIAL NETWORKS icon
Social Count
Facebook Total 0
Facebook Share Count 664
Facebook Comment Count 0
LinkedIn Share Count -1
Pinterest Share Count 0
WEBSITES USING THE SAME C CLASS IP
Domain IP Pagerank Alexa Rank
img crnobelo.com img92.55.94.10 150 8.094
img motika.com.mk img92.55.94.138 150 7.018

SHARE THIS ANALYSIS

POST A COMMENT