mobile
mobile mobile

Website Analysis

Sitel.com.mk

Last Analyzed : 12.05.2017
sitel.com.mk
 • Website Age n/a
 • Alexa Rank7.165
 • Country imgMacedonia
 • IP Address 89.205.123.44
META INFORMATION icon
Title
Сител Телевизија |
Description
-
Keywords
-
Content Type
utf-8
No Meta Name Value
1 viewport width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1
SEARCH ENGINES icon
Search Engine Index Image Index Backlink
img 0 0 -
img 8 15 0
PAGE SPEED icon

35 / 100

page speed

sitel.com.mk website speed is slow. Page speed is important for visitors and search engines.

DAILY VISITOR COUNTRY MAP ANALYSIS icon
 • sitel.com.mk daily visitor values - Total 6 Country
 • imgMacedonia (79.2% visitors)
 • imgGermany (4.2% visitors)
 • imgUnited States (2.2% visitors)
 • imgItaly (2.0% visitors)
 • imgAustralia (1.8% visitors)
 • Other (10.6% visitors)
TRAFFIC ANALYSIS icon
No Country Rank
1 imgMacedonia 13
2 imgGermany 5,634
3 imgUnited States 35,145
4 imgItaly 6,645
5 imgAustralia 3,870
GENERAL HTML INFORMATION icon
Type Status
HTML 5 img
Responsive Website img
HTML SIZE INFORMATION icon
Text / Code Ratio 10.64 %
sitel.com.mk has a website text/code ratio of 10.64 %. Search engine crawlers tend to not pick up pages with inadequate content.
IMPORTANT HTML TAGS AND COUNTS icon
Titles icon
 • H10
 • H28
 • H369
 • H40
 • H50
 • H60
H2
No Text
1 Видео
2 Популарно
3 Македонија
4 Балкан
5 Свет
6 Бизнис
7 Спорт
8 Занимливости
H3
No Text
1 УХМР најавува промени - Еве што не чека викендов? (3)
2 ВМРО-ДПМНЕ: Заев давал нелегални ветувања на албански гласачи (2)
3 Евросонг 2017: Македонија остана без финале (2)
4 Повредени 16 лица во 14 сообраќајки во Скопје (2)
5 Стопанската комора на северозападна Македонија во посета на Тирана (2)
6 АМСМ информира каква е состојбата на патиштата (2)
7 Викенд временска - еве што не чека (2)
8 Се случи првото запросување на Евровизија: Јана Бурческа кажа ДА (2)
9 Продолжуваат протестите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ (2)
10 Предвремени избори на Косово на 11 или 18 јуни (2)
Text Styling icon
 • STRONG0
 • B0
 • EM0
 • I0
 • U0
 • CITE0
COLOR ANALYSIS icon
sitel.com.mk
 • #f0f0f0
 • #787878
 • #a8a8a8
 • #1848a8
 • #606060
 • #003078
 • #c0c0c0
 • #909090
 • #181818
 • #ffffff
 • #303030
 • #484848
 • #4878a8
 • #d8d8d8
 • #004890
 • #6090c0
 • #784830
 • #303090
 • #4848c0
 • #001860
 • #000000
WEBSITE SERVER INFORMATION icon
 • Service Provider (ISP)
 • Telekabel
 • Hosted IP Address
 • 89.205.123.44
 • Hosted Country
 • imgMacedonia
 • Host Region
 • Opstina Karpos , Skopje
 • Latitude and Longitude
 • 41.9965 : 21.4314
SOCIAL NETWORKS icon
Social Count
Facebook Total 14
Facebook Share Count 912
Facebook Comment Count 1
LinkedIn Share Count -1
Pinterest Share Count 0

SHARE THIS ANALYSIS

POST A COMMENT