mobile
mobile mobile

Website Analysis

Time.mk

Last Analyzed : 05.05.2017
time.mk
 • Website Age n/a
 • Alexa Rank4.523
 • Country imgSlovenia
 • IP Address 91.185.212.195
META INFORMATION icon
Title
Вести | TIME.mk
Description
-
Keywords
-
Content Type
utf-8
No Meta Name Value
1 viewport width=device-width
SEARCH ENGINES icon
Search Engine Index Image Index Backlink
img 0 0 -
img 29 11 0
PAGE SPEED icon

64 / 100

page speed

time.mk website speed is normal. Page speed is important for visitors and search engines.

DAILY VISITOR COUNTRY MAP ANALYSIS icon
 • time.mk daily visitor values - Total 6 Country
 • imgMacedonia (81.1% visitors)
 • imgGermany (2.2% visitors)
 • imgUnited States (2.1% visitors)
 • imgBulgaria (2.0% visitors)
 • imgAlbania (1.3% visitors)
 • Other (11.3% visitors)
TRAFFIC ANALYSIS icon
No Country Rank
1 imgMacedonia 5
2 imgGermany 8,385
3 imgUnited States 32,623
4 imgBulgaria 609
5 imgAlbania 249
GENERAL HTML INFORMATION icon
Type Status
HTML 5 img
Responsive Website img
HTML SIZE INFORMATION icon
Text / Code Ratio 23.88 %
time.mk has a website text/code ratio of 23.88 %. Search engine crawlers tend to not pick up pages with inadequate content.
IMPORTANT HTML TAGS AND COUNTS icon
Titles icon
 • H142
 • H242
 • H33
 • H40
 • H50
 • H616
H1
No Text
1 Tıme.mk
2 ВЕСТИ
3 News
4 СЈО бара снимки од МВР за да утврди дали Грујовски бил на боледување или одел на работа
5 Седница нема, Џафери на средба со директорот на британското МНÐ
6 Приведен e Горан Ангелов од „Ќосето“, приврзаниците „спонтано“ протестираа
7 Заев - Подготвен сум на помирување, но секој ќе си понесе одговорност
8 Субвенциите стигнаа на Уставен, исплатата чека
9 5 – ти Мај - Две години од упадот во библиотеката „Браќа Миладиновци“
10 Нафтата поевтинува
H2
No Text
1 МКД - тукушто објавено (2)
2 24 Вести - пред: 19 мин
3 +инфо - тукушто објавено (2)
4 Р.С.Европа - пред: 46 мин
5 +инфо - пред: 2 часа (3)
6 24 Вести - тукушто објавено
7 Иновативност - пред: 2 часа
8 Н.Македонија - пред: 38 мин
9 24 Вести - пред: 1 час (2)
10 МКД - пред: 2 часа
H3
No Text
1 German doin
2 Carlo ma**arella
3 Shaun monson
H6
No Text
1 2016
2 2015
3 2014
4 2013
5 2012
6 2011
7 2010
8 2009
9 2008
10 2007
Text Styling icon
 • STRONG0
 • B20
 • EM0
 • I0
 • U7
 • CITE0
B
No Text
1 567
2 210
3 432
4 301 (2)
5 258
6 184
7 118
8 182
9 168
10 2.3K
U
No Text
1 https://t.co/k4pnVVPhvU
2 https://t.co/azAr4e1cHx
3 https://t.co/X7NTikXyfg
4 #5мај
5 #протестирам
6 https://t.co/VZGl087Lmg
7 https://t.co/VN45GJks2V
WEBSITE SERVER INFORMATION icon
 • Service Provider (ISP)
 • Tusmobil D.o.o.
 • Hosted IP Address
 • 91.185.212.195
 • Hosted Country
 • imgSlovenia
 • Host Region
 • Ljubljana , Ljubljana
 • Latitude and Longitude
 • 46.0564 : 14.5081
SOCIAL NETWORKS icon
Social Count
Facebook Total 2
Facebook Share Count 2.474
Facebook Comment Count 1
LinkedIn Share Count -1
Pinterest Share Count 0

SHARE THIS ANALYSIS

POST A COMMENT